Déjá Vu Zirc

Szállás & Rendezvény

Az alábbi oldalon a környékbéli látnivalók ismertetőit olvashatják, melyek a Déjá Vu-tól kissé távolabb vannak, így kerékpárral vagy gépjárművel érdemes őket felkeresni!

Pannon Csillagda - Bakonybél

http://csillagda.net/

A Pannon Csillagdában 400 m² alapterületű csillagászati és űrkutatási kiállítás fogadja a látogatókat. Megismerhetjük többek között a híres Gibeon meteoritot, több száz éves, antik távcsöveket, Galilei felfedezéseit, a tengerészek csillagászati navigációját, galaxisunk és Univerzumunk léptékeit, és az űrkutatás legnagyobb expedícióit, az Apollo programon át a Holdutazást, és a Mars felfedezését.

Bakonybél, A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság csillagászati látogatóközpontja, Szent Gellért tér 9, 8427

Tési Szélmalmok - Tés

http://www.tes.hu/turizmus/10-turizmus-programok/19-tesi-szelmalmok

Tés fő látványossága a Dunántúlon ritkaságnak számító szélmalom.
Szerencsére a településünkön kettő is megmaradt: az 1840-ben épült Helt-féle, és az 1924-ben épült Ozi-féle, amelyek közül a Helt-malom jelenleg is működőképes.
A holland típusú szélmalmok jellegzetessége, hogy a tetőzetük forog, a malomtörzsük kőből készült, meghajtószerkezetük a hatvitorlás szárny.

Tés, Táncsics Mihály u. 20, 8109

Veszprémi Állatkert és Dínópark - Veszprém

https://bakonymuzeum.nhmus.hu/

Állatkertünk a Balatontól mindössze 15 km-re, csodálatos környezetben várja látogatóit az év minden napján, így hétvégéken és ünnepnapokon is.

Az egész napos programot nyújtó állatkerti séta bármely korosztály részére kellemes kikapcsolódást jelent, ahol felfedezhetik az állatok csodálatos világát és találkozhatnak legújabb kedvenceinkkel.

Veszprém, Kittenberger Kálmán u. 17, 8200

Veszprémi Vár - Veszprém

https://www.veszpreminfo.hu/hu/helyek/latnivalok/l:veszpremi-var

Gazdag kulturális és örökségvédelmi értékekkel rendelkezik. Veszprém városa a Bakony peremén, mély völgyekkel és függőleges sziklafalakkal határolt területen helyezkedik el. Egy, a környező térszínből alig 40 m-re kiemelkedő sziklagerincen emelkedik a hosszan elnyúló, szabálytalan alaprajzú, hozzávetőleg 400 x 100 m-es alapterületű,  festői szépségű barokk és klasszicista palotákkal beépített várnegyed, számos egyházi, tudományos és művészeti intézmény otthona, élénk forgalmú turisztikai célpont.

Veszprém, Hősök kapuja, Vár u. 2, 8200

Szent István és Gizella szobra - Veszprém

https://www.kozterkep.hu/3043/szent-istvan-es-gizella-szobraVeszprém, Vár u. 39, 8200

Az utánozhatatlan hangulatú veszprémi várnegyed ékessége Szent István és Gizella szobra, Ispánki József első köztéri alkotása. A vár főutcájának végén kialakított kilátóteraszról a sziklás Benedek-hegyet, a vár alatti kanyargós utcákat, régi és új házakat, a Sédet és a viadukt ívét látjuk – hátteret a szobornak pedig a távolba vesző, kéklő Bakony nyújt. Kedvelt fotótéma a turisták körében.
A Szent István-emlékév kapcsán került elhelyezésre.

Veszprém, Vár u. 39, 8200

Dubniczay-palota - Veszprém

https://www.muveszetekhaza.hu/hu/kiallitasok/dubniczay-palota

A palotát Dubniczay István kanonok építtette 1751-ben. Az épület, a Szentháromság téren,  Veszprém egyik legszebb barokk emléke. A palotát története során többször átépítették. Dubniczay István kanonok püspöki parancsra egytraktusos, egyemeletes házat építtetett. Szimmetrikus ablaktengelyes, timpanonos oromdíszén két angyal tartja a Jó Tanács Anyjának képét. A feltárások során istálló, várfal, ágyúbástya, kazamata nyomaira bukkantak. 

Veszprém, Vár u. 29, 8200

Szentháromság Tér - Veszprém

https://www.idegenvezetok-veszprem.org/veszpremi-latnivalok/szentharomsag-ter-es-a-kilatoterasz.html

A névadó a Szentháromság szobor, amely olyan szenteknek ad helyet, mint Szent Márton, az építtető püspök védőszentje. Itt áll az érsekség mai központja is, a 18. században épült püspöki palota, ma múzeum és az érsek úr lakóhelye. Vele szemben a Dubniczay-palota szépen felújított épülete is több múzeumot rejt, de ezen a téren találjuk a Gizella kápolnát, és az Ányos Pál hamvait őrző ferences templomot is.

Veszprém, Vár u. 33, 8200

Óváros tér - Veszprém

https://www.idegenvezetok-veszprem.org/veszpremi-latnivalok/ovaros-ter.html

Az Óváros tér a város talán legszebb tere. Ez az óváros központja és egyúttal sok városi rendezvény színtere. A tér története messzire nyúlik vissza, korábban itt volt a piac, s a megépülő házak legtöbbjét gazdag kereskedők lakták. A sokak számára ismerős millenniumi emlékmű a tér közepéről elkerült másik helyre. Vele szemben szépen díszített késő barokk, azaz copf stílusú épület, története a cisztercitákkal kezdődött. Későbbi lakóira a „Pósa-ház” felirat emlékeztet.

Veszprém, Óváros tér, 8200

Római Fürdő - Bakonynána

https://kirandulastippek.hu/bakony-veszprem/romai-furdo-bakonynana

A szurdokokban igen gazdag Bakony kétségkívül leglátványosabb pontja, a Gaja Bakonynána és Jásd közötti áttörése, a Római fürdő. A zúgó vízesések a függőleges sziklafalak aljába medencéket vágtak ki, melyek állítólag már a rómaiak idejében is fürdőhelyül szolgáltak. A Gaja hatalmas, téglatest alakú sziklatömbökről dübörög alá a mélybe, különösen csapadékos időben látványos jelenség a sziklalépcsőkön átbukó, tajtékzó víz. A néhány méteres vízesés érdekes kis medencéket vájt ki a sziklába, a patak aztán megszelídülve folytatja útját a mohos, függőleges sziklafalak alkotta szorosban.

Bakonynána, Római fürdö, 8422

Bringaaréna, libegő - Eplény

www.siarena.hu

Az adottságoknak köszönhetően a pályák kombinálhatóak, vagyis elindulsz a DH pályán, bekapcsolódhatsz az N2-es pályába, ami összeköttetésben van az N1-essel, így egy körben mindhárom pálya egyes szakaszait kipróbálhatod, de végig is gurulhatsz mindegyiken külön-külön. A felvonónak köszönhetően egész napos és változatos szórakozást garantál mindenkinek, aki vágyik egy kis lejtőzésre, legyen az akár gyakorlott montis vagy profi DH-s.

Eplény, Külterület 1, 8413

Síaréna Vibe Park - Eplény

www.siarena.hu

A Síaréna Vibe Park a Bakony szívében, festői erdei környezetben biztosítja a feltöltődést és az életre szóló élményeket egész évben az idelátogatóknak. A téli szezonban elsősorban a sportok szerelmeseié a hegy, hiszen az Eplényben található Vibe Park Magyarország legnagyobb és legmodernebb síkomplexuma is egyben. A park területén összesen 7908 méter hosszú pályarendszeren, 16 különböző sípályán hódolhatnak szenvedélyüknek a síelők, snowboardosok.

Eplény, Külterület 1, 8413

Cseszneki Vár - Csesznek

www.csesznekivar.hu

A régi, 13. századi vár alapfalai a felső vár délnyugati része alatt húzódtak. A feltárt nyomok szerint a téglalap alakú építmény a felső várnál lényegesen kisebb volt, amelyet harántfalak osztottak kisebb helyiségekre. Ezt a várat a 14. században teljesen lebontották. A 15. század eleji vár új alapokra épült. Az alaprajza egy téglalaphoz csatlakozó ötszöget formázott, középen belső udvarral. A déli oldalon alacsonyabb gazdasági épületek húzódtak, a többi fal a vár lakóépületeit rejtette. A déli oldalon egy félkör alaprajzú kis torony is állt.

Csesznek, 0158 1 hrsz, 8419

Scroll to Top